Wednesday, 6 June 2012

GURUH !

Assalamualaikum sebagai pembuka bicara..Waalaikumsalam sebagai penyambut bicara..Dengan ini nak menceritakan tentang pasangan kekasih yg saling mencintai.huahuahua ,ayat aku skema lol :D 
okay , first time aku bace je entry ni dekat blog sape ehh ? aku lupe lah pulok. sampai klimaks cerita ni je tetibe ade setitik air mate aku terjatuh :') feeling habis .dah2 .sile pandang entry di bawah ~~

  kisah pasangan yang saling mencintai dan menyayangi antara satu sama lain.Si gurl yang takut akan guruh dan sering menelefon si boy.Si boy hanye mengikut dan melayan karenah si gurl .Dia sudah tahu dan memahami lagat si gurl yang takut akan guruh .Walaupun,si boy busy macam mane pun dia akan tetap meneman si gurl yang takut akan guruh meskipun kawan-kawan mengatakan si gurl terlalu mengada-ngada .Sekian lame bercinta ,si boy ingin bernikah dengan si gurl. Di dalam urusan tersebut , terdapat satu kesedihan .

  Pada suatu hari yang riang ,si boy menanya si gurl" Awak,Awak.Awak sayang saye macam mane ?sampai mane ?"Si gurl pun "Saya sayang awak laa , kalau tak macam mane saya nak nikah dengan awak,Boy ?"Si boy "ohh , macam tuh kalau macam tuh saya nak uji , Boleh ?"Si gurl" okay , uji ape ?"Si boy" kalau malam ni ade hujan turun dan ade guruh awak jangan call saya , boleh ke ?"Si gurl dengan muke kesedihan " yew , boleh . Tapi saya takut ."Si boy" duduk laa dalam selimut .Boleh kan ?Kalau awak takut sangat sangat baru call saya , okay gurl ?"Si gurl dengan lemah" Okay. Tapi kenapa tiba tiba awak cakap macam ni ?"Si boy" Takde pape . Nak tengok bukti  awak sayang saya atau tidak ."Si gurl" ohh okay."Lalu si boy menghantar si gurl balik ke rumah .

  Pada malam tersebut dengan keinginan Allah.Hujan turun dengan sangat lebat dan guruh berbunyi dengan girang nya .Si gurl pun tekat tidak menelefon si boy untuk membuktikan sayang nya. Dalam beberapa minit , air mata si gurl yang duduk seperti patung di dalam selimut di atas katil telah menangis teresak-esak .Tiba-tiba , bekalan elektrik terputus .Ia membuat si gurl bertambah takut dan menangis berhingus-hingusan .Si gurl cuba untuk menghubungi si boy tapi tidak dapat .Dalam masa tersebut, si boy jugak sedang menghubungi si gurl .Dan dengan hati yang resah dan terburu-buru, si boy membawa kereta comel nya mini cooper pergi ke rumah si gurl.Dalam perjalanan , si boy sibuk menghubungi si gurl tapi tidak dapat-dapat.Dengan tidak di jangka si boy telah di langgar oleh sebuah lori .Di situ juga si boy menghembus nafas yang terakhir nya .

  Di rumah gurl , dengan tidak tahu pape si gurl terus menghubungi si boy .Tiba-tiba pintu rumah dibunyi kan dengan loceng .Dengan muka yang di penuhi tangisan muka yang takut ,sepantas kilat si gurl lari membuka pintu dengan niat si boy akan datang .Dengan tangisan yang terus dan tanpa henti dan terukir senyuman terus memeluk si boy yang ade di depan mate nya itu.Si boy hanya mengukir senyuman gembira lalu mengelap air mata si gurl dan berkata "Kan saya dah ade ni ?Awak jangan laa nangis lagi, okay gurl " dan si boy terus mendukung si gurl di belakang dan bawa nya ke bilik .

  Di bilik,si boy meletakkan si gurl di atas katil dan menyelimutkan si gurl dan baring di sebelah gurl sambil mengusap-usap rambut si gurl.Lalu si gurl berkata "Awak , kenapa tiba-tiba datang ?"Si boy".Sebab saya risaukan awak laa."Si gurl"ohh ,sebab tuh laa saya sayang awak."Si boy" Saya pun sayang awak .Nak tanya boleh ?"Si gurl" Terima kasih kerana menyayangi saya juga.Tanye laa."Si boy"Kalau saya dah takde esok ape awak nak cakap dekat saya ?"Si gurl"Saya nak cakap awak lelaki yang baik yang pernah saya kenal dan saya amat menyayangi awak, boy .Jadi saya harap awak tidak tinggal kan saya."Si boy"oww , macam tuh .Jadi nanti kalau saya dah takde awak jaga diri awak baik-baik tau .Jangan takut dengan guruh lagi ye,sayang .Yew , saya tidak tinggalkan awak.Kan saya sayang awak.Jadi sekarang awak tidur laa ye."Si gurl" okay ,tapi kenapa awak cakap macam tuh ?Awak nak tinggalkan saya ke ?"Si boy"Tak laa , saya tanye je."Si gurl"ohh okay". Selepas beberapa saat , si boy mencium dahi si gurl dengan beberapa titisan air mata si boy menitis di dahi si gurl lalu menghilang dengan tanpa di sedari oleh si gurl yang tidur dengan ketakutan dan lena.

  Pada pagi yang muram itu , si gurl bangun dan keheranan ke mana pergi si boy menghilang.Tiba-tiba , satu panggilan berbunyi di telefon bimbit si gurl .Lalu diangkat dan mangatakan si boy telah meninggal dunia.Pihak Hospital menghubungi si gurl kerana panggilan terakhir dan paling banyak di hubungi oleh mangsa adalah si gurl .Apabila tiba di Hospital ,si gurl menangis tanpa henti dan berkata "Awak janji tanak tinggalkan saya kann,Boy ?"dan dengan tiba tiba terhenti tangisan nya itu , si gurl ternampak roh si boy tersenyum melihat si gurl .Dengan lemah si gurl senyum kembali dan teresak esak menelefon keluarga si boy .